Hydrangea

Hortensia (Hydrangea) is een geslacht uit de hortensiafamilie (Hydrangeaceae). Het gaat vooral om groenblijvende en bladverliezende struiken en klimstruiken en een enkele boom. Bij elkaar gaat het om bijna 100 soorten die groeien in Amerika en in China en Japan.

Sommige soorten bloeien met een grote, piramidale pluim, andere met een afgeplat scherm of juist een meer bolvormige bloeiwijze met veel steriele, onvruchtbare randbloemen. Die hebben tot doel de insecten aan te trekken die zich vervolgens ontfermen over de nectar in de fertiele, vruchtbare bloemen in het midden van de bloeiwijze.

De bekendste hortensia is de grote hortensia (Hydrangea macrophylla). De vele cultivars hebben roze, witte, rode of zelfs (paars)blauwe bloeiwijzen. In opmars is de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’, een cultivar met enorme, bolvormig samengestelde bloeiwijzen, die ook wel sneeuwbal wordt genoemd.

You might also enjoy

Dahlia

Dahlia is een plantengeslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae). Het geslacht omvat een tiental

Succulent

Een succulent of vetplant is een plant die water opslaat in een deel van zijn lichaam. Dit kan

Lilium

Lelium is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer

Chrysanthemum

Chrysanthemum is een geslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae of Compositae).De naam is een samenstelling van de Oudgriekse woorden χρυσός

G.J. van Zuijlen Bloemenexport B.V.
Flora Holland Naaldwijk
Box S2.14 (tegenover str. 1)
Middelbroekweg 29,
2675 KB Honselersdijk

T (+31)174 – 62 75 29
E contact@vanzuijlen.nl